Diesel päästömittaus

post thumb
by Auton katsastus/ on 08 Mar 2021

Diesel päästömittaus

Päästömittausta ei suoriteta ainoastaan bensiinikäyttöisille autoille, vaan se koskee myös dieselautoja. Diesel päästömittaus suoritetaan joko katsastuksen yhteydessä tai vaihtoehtoisesti auton voi käyttää päästömittauksessa ennen katsastusta. Päästömittaus tulee suorittaa dieselautoille, jotka on otettu käyttöön vuonna 1980 tai myöhemmin. Dieselkäyttöisten autojen kohdalla päästömittaus kohdistuu savutusarvoon eli k-arvoon. Sen sijaan vuosimallista 2016 lähtien autoille tehdään OBD-mittaus savutusmittauksen sijaan.

Diesel päästömittaus katsastuksen yhteydessä tai ennen katsastusta

Dieselautojen päästömittaus voidaan suorittaa helposti katsastuksen yhteydessä. Toinen vaihtoehto on, että auto käytetään päästömittauksessa jo ennen katsastusta. Se laskee katsastuksen hintaa, sillä katsastuksessa maksetaan aina määräaikaiskatsastuksesta ja sen lisäksi erikseen päästömittauksesta. Päästömittauksen voi siis saada edullisempaan hintaan jostakin muualta kuin katsastusasemalta, joten hintoja kannattaa ehdottomasti vertailla.

VIP katsastus suosittelee ehdottomasti käyttämään auton päästömittauksessa etukäteen. Jos päästömittauksen suorittaa vasta katsastuksen yhteydessä ja siitä ei tule sallittuja arvoja, joudutaan auto hylkäämään. Tämän jälkeen se joudutaan käyttämään uudelleen katsastuksessa. Ennen katsastusta suoritettu päästömittaus pystyy säästämään autoilijan tältä vaivalta, sillä mahdolliset ongelmat voi korjata jo ennen katsastusta.

Muista suorittaa katsastus ajoissa

Katsastukselle on annettu tietty määräaika, jonka puitteissa se tulee suorittaa. Määräajan voi tarkistaa edellisestä katsastustodistuksesta. Jos päästömittauksen suorittaa ennen katsastusta, on aikarajaksi annettu kolme kuukautta. Päästömittauksen todistus ei siis saa olla kolmea kuukautta vanhempi, kun se esitetään virkailijalle katsastuksen yhteydessä katsastuskonttorilla.