Katsastamattomalla autolla ajaminen voi johtaa ongelmiin

post thumb
by Auton katsastus/ on 08 Jul 2021

Katsastamattomalla autolla ajaminen voi johtaa ongelmiin

Katsastamattomalla autolla ajaminen voi olla asia, josta kiinni jäädessään joutuu ongelmiin. Se ei myöskään ole turvallista, sillä autoon voi ilmestyä vikoja joista kuski ei ole tietoinen ollenkaan. Nämä viat puolestaan vaikuttavat siihen, onko autolla turvallista ajaa. Jos auto ei ole kunnossa, sen kanssa liikenteessä saattaa olla vaaraksi itselleen ja muille tiellä liikkujille, vaikka olisi kovinkin kokenut kuski.

Millaisia ongelmia katsastamattomalla autolla ajaminen tuo?

Sen lisäksi, että auton kunto ei ole tiedossa ellei autoa ole katsastettu, on tiedossa myös muita pulmia. Mikäli poliisi osuu kohdalle ja havaitsee auton katsastuksen olevan vanhentunut, vievät he autosta kilvet mukanaan jolloin auto on ajokiellossa. Tiedossa on myös sakko. Poliisi seuloo nämä autot liikenteestä melko helposti, sillä poliisiautoissa on vakiona nykyään rekisterikilpien lukulaite, joka kertoo auton tiedot.

Jos auton katsastus myöhässä, voi sillä ajaa katsastukseen. Ensin on kuitenkin varattava aika ja on voitava näyttää toteen että tällainen varaus on myös olemassa. Muutoin edellä mainitut ongelmat voivat olla edessä poliisin sattuessa kohdalle. Usein se on rehellinen vahinko ja unohdus, että katsastus on jäänyt suorittamatta, mutta autoja jätetään myös tarkoituksella käyttämättä konttorilla.

Katsastuksesta myöhästyminen ei ole rikos

Jos katsastus on unohtunut, voi katsastuskonttorille huoletta silti mennä, siitä ei sakoteta millään tavalla. Jos kuitenkaan auto ei mene läpi katsastuksesta, ei autoon saa enää korjausaikaa vaan se asetetaan ajokieltoon. Kannattaa siis huolehtia, että auton asiat ovat ajan tasalla, jotta välttyy ylimääräisiltä maksuilta ja murheilta.